Föredrag

Ann Gomér - författare, föreläsare och mamma. 

Jag är ofta ute och pratar inför publik. 

Ibland är det i min egenskap av författare, ibland är det mamman i mig som talar och ibland pratar jag om alla läromedel jag gjort för personer med funktionsnedsättningar. Ofta blandas rollerna ihop en aning också. 


Sju nycklar till välmående för personer med funktionsnedsättningar

Jag pratar om hur vi ska motivera och inspirera barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar.  Det kan gälla att deltaga och vara aktiva i en skolsituation men även hur vi ska tänka i privata situationer.  Mitt upplägg har sju nycklar till framgång som fungerar på oss alla, oavsett diagnoser, men är extra viktiga för personer med särskilda behov.  Den här föreläsningen kräver minst en timme, gärna mer. 

  

Som författare pratar jag oftast om dels hur min väg till författarskapet sett ut men även om vad jag skriver och för vem. Som det ser ut idag har jag fler olika målgrupper för mina böcker ofta har de en gemensam faktor - de behöver böcker som är lättlästa. Jag skriver för barn som är på väg in i läsandets underbara värld, jag skriver för personer i olika åldrar med olika typer av funktionsnedsättningar och jag skriver också för nyanlända som behöver lära sig svenska språket. Senaste tiden har jag varit ute och träffat många elever på komvux som läser SFI och kämpar för att lära sig svenska. Väldigt roligt! Den här föreläsningen går att tidsanpassa efter behov.  


När mamman i mig anlitas handlar det ofta om mitt liv med en funktionsnedsatt dotter. Det har varit ett liv med både svåra motgångar men också med ett starkt engagemang och oändlig kärlek. Jag pratar om kommunikationssvårigheter när talet uteblir, hur man upplevt bemötande i olika situationer och hur man som förälder ibland måste sålla bland alla instanser för att orka. Jag pratar också om balansgången i relationen mellan anhöriga och all personal som man ständigt möter ihop med sitt barn. Det är inte alltid lätt att föra en konstruktiv diskussion när känslorna svallar.  Den här föreläsningen kan bli lång. ;) Jag rekommenderar minst en timme.  


Ibland åker jag för att visa och berätta om mina filmer, böcker och spel som jag gjort som läromedel.  Jag brinner för att ta fram bra läromedel som är anpassade både textmässigt, bildmässigt och i formen.   


Sagt om mig efter författarbesök februari 2017 på Malmö stadsbibliotek:

Tack för en fantastiskt bra föreläsning om hur viktigt och kul det är att läsa. Du engagerade hela publiken och med en blandning av skoj och allvar delade du generöst med dig av dina egna erfarenheter.  

Vi vill varmt rekommendera dig som läsinspiratör till både barn och vuxna.

Stort Tack för att du kom hit!

/Eva och Sara på Malmö Stadsbibliotek


 Vill du anlita mig för något av ovanstående så kontakta mig på ann(at)bonasignum.se.

Här kan ni läsa mer om mig som författare:

Min författarsida på facebook finns här.

www.facebook.com/anngomerforfattare/

 På Vilja förlag ger jag ut böcker för vuxna nyanlända:

http://www.viljaforlag.se/forfattare/ann-gomer/ 

På Nypon Förlag ger jag ut böcker för barn:

http://www.nyponforlag.se/forfattare/ann-gomer/

Här kan du läsa en artikel om mig från Allas veckotidning (26/1-2017):

http://bonasignum.com/Allas.pdf

Här finns en artikel om mig som SPSM skrev efter ett föredrag i Gävle på lärvux rikskonferens 2017: 

https://www.spsm.se/kurser--aktiviteter/nyheter/nyheter/entreprenorskap-for-okad-delaktighet/