Spel

Spelen om Boel och Tore kan du numera spela helt gratis på sidan  BonaPlay.se

Spelen om Boel och Tore utgår från böckerna "Boel får en boll" och "Tore får en tröja" som är skrivna och illustrerade av Helena Davidsson Neppelberg.
Målgruppen för spelen är i första hand tänkta för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Stor hänsyn har tagits till både att innehållet ska vara lätt, det ska gå snabbt att ”vinna”, det ska vara grafiskt väldigt tydligt och det ska ligga på en nivå som även barn och ungdomar i skolformen träningsskolan oftast klarar av.
Spelet har utformats och testats i nära samarbete med Frida, 14 år, som går på träningsskolan och har en mängd olika funktionsnedsättningar inklusive synnedsättning. Hennes betyg på appen är fem bollar av fem!

I appen kan man göra följande:

1. Se filmerna "Boel får en boll" och "Tore får en tröja". I filmerna läser Fanny, 16 år, böckerna och tecknar också med TAKK. I filmerna finns en del animationer som studsande bollar och flygande tröjor och de är mycket uppskattade.

2. Spela spelet "Bollspelet". Det finns fyra bollar på skärmen, en blå, en gul, en röd och en grön. När du pekat på rätt boll försvinner den. När man klarat alla fyra bollarna har man vunnit. Detta är ett mycket enkelt spel för att lära sig de fyra färgerna. Frida som är 13 år och går på träningsskolan tycker detta spelet är hur kul som helst!

3. Spela spelet "Tårtspelet". Klicka på rätt person eller på hunden vid bordet för att dela ut tårta. Om man inte väljer kommer bollen att studsa in på bordet och landa mitt i tårtbiten! I det här spelet kan man lära sig räkna till sju och dessutom lära sig kopplingen mellan ett/första, två/andra osv plus att man ser siffran stor i bild.

4. Spela "Klädspelet". I det här spelet ska man klä på Tore. Hans byxor, tröja och strumpor hänger på sträcket. Dra kläderna till rätt ställe på Tore och hjälp honom att klä på sig. Efter man är färdig kan man dra ut färgkritor på höger sida av skärmen för att rita vad man vill.

Appen innehåller inga erbjudanden, reklam eller ytterligare försäljning i form av ”InAppPurchase” och man kan inte klicka fel och hamna någon annanstans. Eftersom allt i spelet laddas ner till din surfplatta / Ipad så kan du både se filmerna och spela spelen när du är offline. Böckerna ”Boel får en boll” och ”Tore får en tröja” och många andra böcker och filmer för barn med särskilda behov finns att köpa här i butiken under kategorin böcker.

Spelen fungerar bäst på surfplatta/Ipad, men fungerar även på mobil.
Den här appen kommer snart även att finnas att köpa på DVD.

Bilder från spelen

 
 

I podden Mamma Pappa Spel pratar jag och programmeraren och spelutvecklaren Bo Petersson om Boel och Tore spelen och hur vi jobbar.  Du hittar det i avsnitt 34. Lyssna gärna!

Frida spelar bollspelet :)